VİŞNE PELTELİ TATLI
Köstebek pasta için yaptığım kremadan arta kalanı
dondurucuya koymuştum ve ev yapımı vişne marmeladım vardı değerlendireyim
dedim. Ahmedim bayıldı dondurma gibi olmuş dedi. Bence deneyin yapımı da kolayJ evde vişne
marmeladınız yoksa vişne suyu ile hazırlayabilirsiniz.
Malzemeler
1 paket dr. Oetker creme ole(vanilyalı)
1 paket krem şanti
2 su bardağı süt
1 limon kabuğu rendesi
Pelte için
1 su bardağı koyu vişne marmeladı
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı nişasta
Vişne marmeladınız
yoksa
2 su bardağı vişne suyu
1.5 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı nişasta
Yapılışı
1)Süt ile creme oleyi iyice çırpın. Sonra krem şantiyi
ekleyip yine çırpın.
2)En son bir limonun kabuğunu rendeleyip karıştırıyoruz.
Dondurma bardaklarına paylaştırın ve dolaba koyun.
3) Pelte için gerekli tüm malzemeleri küçük bir tencereye
koyup karıştırark pişirin. Soğuyunca kremanın üstüne dökün. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder