16 Haziran 2014 Pazartesi

VİŞNE PELTELİ TATLI



VİŞNE PELTELİ TATLI
Köstebek pasta için yaptığım kremadan arta kalanı dondurucuya koymuştum ve ev yapımı vişne marmeladım vardı değerlendireyim dedim. Ahmedim bayıldı dondurma gibi olmuş dedi. Bence deneyin yapımı da kolayJ evde vişne marmeladınız yoksa vişne suyu ile hazırlayabilirsiniz.
Malzemeler
1 paket dr. Oetker creme ole(vanilyalı)
1 paket krem şanti
2 su bardağı süt
1 limon kabuğu rendesi
Pelte için
1 su bardağı koyu vişne marmeladı
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı nişasta
Vişne marmeladınız yoksa
2 su bardağı vişne suyu
1.5 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı nişasta
Yapılışı
1)Süt ile creme oleyi iyice çırpın. Sonra krem şantiyi ekleyip yine çırpın.  
2)En son bir limonun kabuğunu rendeleyip karıştırıyoruz. Dondurma bardaklarına paylaştırın ve dolaba koyun.

3) Pelte için gerekli tüm malzemeleri küçük bir tencereye koyup karıştırark pişirin. Soğuyunca kremanın üstüne dökün. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder