23 Haziran 2014 Pazartesi

FELLAH KÖFTESİ

                                                                      FELLAH KÖFTESİ




Bol sarımsaklı domates soslu bu köfteye bayılıyorum. Sıcakken çok daha leziz bence ama soğudu zaman bile hayır diyemem. Tavsiyem sıcakken sarımsak kokusu ile yemeniz

Malzemeler

2 su bardağı ince bulgur
2 su bardağı sıcak su
Haşlamak için 5 su bardağı sıcak su
1 yumurta
5 çorba kaşığı un
Karabiber
Tuz
Kimyon
Haşlama suyundan 2 su bardağı kadar ayırın

Üzeri için

Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı salça
5-6 diş sarımsak
5 tane domates
3 tane yeşil sivri biber
Maydonoz

Yapılışı

1)Bulguru 2 su bardağı sıcak su ile yıkayıp süzün ve şişmeye bırakın.
2)Un, yumurta ve baharatları ekleyip yoğurun.
3)Minik minik toplar yapıp 20-25 dakika haşlayın. (ben ortasına parmak basmadan yapıyorum) kevgir ile haşladığınız köfteleri sunum yapacağınız kaseye alın.
4)Diğer yandan tavaya yağı, salçayı, ezdiğiniz sarımsakları, incecik doğranmış biberleri ve rondodan geçirdiğiniz ya da rendelediğiniz domatesleri koyup pişirin.
5)Sosun kıvamına göre haşlama suyundan biraz ekleyin.
6)Piştikten sonra köftelerin üstüne döküyoruz ve incecik doğranmış maydonozu üstüne serpip servis ediyoruz. Afiyet olsun!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder