22 Mayıs 2014 Perşembe

Poğaça Tarifi



Kahvaltıya çok yakın bir arkadaşım ve annesi geldi. Annesi evime ilk kez geldiği için  özenerek hazırladım masamı. Çilekli kek ve pogaça yaptım. Önce poğaçanın tarifini paylaşayım. Güzelce mayaladığınız zaman çok güzel kabaran pofur pofur bir poğaça oluyor. Yapımı da çok kolay ve margarin değil sıvıyağ ile hazırlanıyor. Bol yağlı ve kalorili bir poğaça değil.
Önemli: Mayalamak için vaktiniz yoksa fırınınızı 5 dk 200 derecede ısıtın ve kapatın. Poğaçaları ısınan fırında 10-15 dk bekletiniz. Poğaçalarınızın mayaladığını göreceksiniz.
Malzemeler
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz (isterseniz tuzunu artırabilirsiniz damak tadınıza göre)
1 paket kuru maya
Un
Yapılışı

1)Yoğurma kabımıza biraz un koyunuz ve ortasını havuz şeklinde açınız. 
2) Unun üstüne tuz, şeker  ve kuru mayayı gezdirerek koyunuz.
3)Havuzun ortasına yağ, süt ve suyu koyunuz.
4) Ortadan başlayarak yavaşça karıştırınız ve unu iç malzemeye doğru çekiniz. Koyduğunuz un az olursa yine un ekleyerek elinize yapışmayacak kıvama gelene kadar ekleyiniz ve güzelce hamuru yoğurunuz.
5) Vaktiniz varsa hamurun üstüne ıslak bez örtün ve 40-45 dk mayalandırınız. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede pişiriniz. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder