25 Mayıs 2014 Pazar
Ganajlı tart
Bu enfes tartı Oktay Usta 'nın pasta kitabından denedim. Çok ama çok leziz... Ben tart hamurunu yoğurup yarısını pişirdim diğer yarısını dondurucuya koydum ve tadında hiçbir değişiklik olmadı. Ufak bir değişiklik yaparak ikinci kez yaptım ve damla sakızlı vanilin koydum hamuruna1 tadı çok daha güzel oldu.
Malzemeler
125 gr margarin ya da tereyağı
1 adet yumurta
1 çay bardağı pudra şekeri
2 su bardağı un
Krema için
200 ml krema
200 gr bitter çikolata
muz
Yapılışı
1)Karıştırma kabının içine yumuşamış margarini koyuyoruz ve elimizle karıştırıyoruz.
2)Üzerine yumurtayı kırıp tekrar karıştırıyoruz.
3)Unu, pudra şekerini üzerine döküp hamuru yoğuruyoruz.
4)Hamur kulak memesi kıvamına gelince minik tart kalıplarımıza paylaştırıp, parmaklarımızla paylaştırıp yayıyoruz.
5)Üç yerinden çatalla bastırıp deliyoruz.
6)Isıtılmış fırında 180 derecede 15-20 dk pişiriyoruz.
Krema sosu için
1)Küçük tencereye kremayı döküyoruz. kaynamaya başlayınca hemen ocaktan alıyoruz ve hiç beklemeden çikolatayı üstüne kırıyoruz.
2)Hızlıca karıştırıyoruz ve soğuyunca kremamız hazır hale geliyor.
Soğuyan tartlarımızı kalıplardan çıkarıyoruz ve tartların üst kenar kısımlarına fırça ile hazırladığımız krema sosundan sürüyoruz sonra bir tabağa döktüğümüz fındıkların üzerine tartları ters çevirip batırıyoruz. Böylece çikolatalı kenarları fındıklı oluyor.
Tartların iç kısımlarına da kalan kremamızı kaşık ile paylaştırıyoruz.
Üzerine muz dilimleri koyup dolapta bekletip servis ediyoruz.
Afiyet olsun!
Öneri
Muz, çilek, ananas, kivi yani mevsimine göre dilediğiniz meyveler olur.
Krema yani ganajı bir gece mutlaka dolapta bekletin. Tartlara koymadan bekletirseniz daha iyi olur böylece tartlar da yumuşamaz. Tartları da bir gün önceden pişirebilirsiniz, yumuşamıyorlar hemen:)
Tart hamurlarını incecik olarak kalıplara yayarsanız kremanın tadına daha çok varılıyor.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder