21 Mayıs 2014 Çarşamba

Çilekli kek



 Yapımı biraz farklı bir kek... 
         Tadı da bir o kadar enfes... 
Önemli: Normal keklere göre kıvamı biraz yoğun bir kek hamuru oluyor. Kaşıkla kek kalıbına döküp yaymanız gerekiyor. Pişme süresi de biraz uzun gelebilir ama sonuç çok güzel olacak emin olun:)

Malzemeler
 3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
150 gr tereyağı
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
6 çorba kaşığı un
300 gr çilek
2 yemek kaşığı un

Üzeri için
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tarçın
1 su bardağı fındık unu ya da çekilmiş fındık
2 çorba kaşığı pudra şekeri
3 çorba kaşığı un

Yapılışı
1) Önce üst kısmını hazırlıyoruz. Oda sıcaklığına gelmiş tereyağı, pudra şekeri, tarçın, fındık ve unu bir kaseye koyup elimizle iyice yoğuruyoruz. Bir kenarda bekletiyoruz.
2) Tereyağı ve şekeri mikser ile çırpıyoruz. (Sıçramaması için ilk önce mikseri çalıştırmadan karıştırın,biraz harmanlanınca mikseri açın.)
3)Kabartma tozu ve vanilyayı ekliyoruz.
4)Yumurtaları tek tek kırıyoruz ve iyice karıştırıyoruz.
5)Unu ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
6) Pasta çemberinin zeminine yağlı kağıt koyuyoruz ve kelepçesini kapatıyoruz. Üstüne kek harcımızı döküyoruz.
7)300 gr çileği küp küp doğrayıp 2 kaşık un ile bir kasede karıştırıyoruz. (Çok bastırmayın çilekler ezilmesin.)
8)Çilekleri de kek harcımızın üstüne koyuyoruz. Onun üstüne de hazırladığımız fındıklı karışımı döküyoruz ve hafifçe elimizle düzeltiyoruz.
9)Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz.

Afiyet olsun!

1 yorum: