KUMPİR TARİFİ
Aslında kumpir için kesin ölçü vermeye gerek yok bence.
Evdeki malzemeye ve zevke bağlı olarak her şey artırılıp azaltılabilir. Ben
üstüne kaşar peyniri koymuyorum çünkü soğuduğu zaman kuruyor.
Malzemeler
10 tane küçük patates
Yarım su bardağı süt
1 kutu mısır
3 ince yeşil biber
1 kırmızı biber
Sucuk
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Tereyağı
Tuz
Karabiber
Pul biber
Nane
Yapılışı
1)Patateslerin kabuklarını soyun ve 4’e bölün. Üstüne
geçecek kadar su koyup haşlayın. 2)Soğumasını beklemeden suyunu süzüp içine
istediğiniz miktarda tereyağı koyup patatesleri ezin.
3)Kaşarı, mısırı, küçücük doğradığınız biberleri ve
baharatları da ekleyip karıştırın.
4)Fırın kabınızı tereyağı ile yağlayın ve patatesli
harcınızı koyun. Üstüne istediğiniz miktarda sucuk koyun ve fırında biraz
pişirin. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder