27 Kasım 2015 Cuma

KUMPİR TARİFİ

                                                                    KUMPİR TARİFİ



Aslında kumpir için kesin ölçü vermeye gerek yok bence. Evdeki malzemeye ve zevke bağlı olarak her şey artırılıp azaltılabilir. Ben üstüne kaşar peyniri koymuyorum çünkü soğuduğu zaman kuruyor.



Malzemeler

10 tane küçük patates
Yarım su bardağı süt
1 kutu mısır
3 ince yeşil biber
1 kırmızı biber
Sucuk
1 su bardağı  rendelenmiş kaşar peyniri
Tereyağı
Tuz
Karabiber
Pul biber
Nane

Yapılışı

1)Patateslerin kabuklarını soyun ve 4’e bölün. Üstüne geçecek kadar su koyup haşlayın. 2)Soğumasını beklemeden suyunu süzüp içine istediğiniz miktarda tereyağı koyup patatesleri ezin.
3)Kaşarı, mısırı, küçücük doğradığınız biberleri ve baharatları da ekleyip karıştırın.
4)Fırın kabınızı tereyağı ile yağlayın ve patatesli harcınızı koyun. Üstüne istediğiniz miktarda sucuk koyun ve fırında biraz pişirin. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder