ELMALI KURABİYE
Her zaman bıkmadan yiyebileceğim bir kurasibiye. Bu kadar
leziz ve hafif olunca dayanamıyorum. Elmalı tart, elmalı kurabiye hepsi hepsi
benim vazgeçilmezimJ Bu leziz kurabiyeyi de bizi çaya çagıran Hatice Teyzeciğim
yapmış. Kıyır kıyır… Kesinlikle deneyin. Hemen bayatlamaması da ayrı bir
güzellikJ
Malzemeler
250 gram margarin
2 yemek kaşığı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ( küçük bardak)
1 çay bardağı şeker
1 paket kabartma tozu ve vanilya
Alabildiği kadar un
Elma harcı için
Yarım kg elma (3-4 tane)
3 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı çekilmiş fındık
1 tatlı kaşığı tarçın
Yapılışı
1)Öncelikle elma harcını hazırlıyoruz. Elmaların kabuklarını
soyup rendeleyin ve 3 yemek kaşığı şeker ile suyunu çekene kadar pişirin.
2)Altını kapatınca fındık ve tarçını ekleyip karıştırın. Soğumaya
bırakın.
3)Oda sıcaklığına gelmiş margarin ve sıvı yağı karıştırın.
4) İçine yoğurt, şeker, vanilyayı ve kabartma tozunu ekleyin.
5)Son olarak azar azar un ekleyip yoğurun. Kulak memesi
kıvamına gelince hamuru 3 parçaya bölün.
6)Her bir parçayı yuvarlak olarak açın ve sekize bölün.
(Üçgen şeklinde olacak) Her parçanın geniş kısmına elmalı harcı paylaştırın ve
sarın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişiriniz. Servis yapacağınız zaman
üzerine çay süzgeci ile pudra şekeri eleyiniz. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder