27 Kasım 2015 Cuma

ELMALI KURABİYE

                                                             ELMALI KURABİYE





Her zaman bıkmadan yiyebileceğim bir kurasibiye. Bu kadar leziz ve hafif olunca dayanamıyorum. Elmalı tart, elmalı kurabiye hepsi hepsi benim vazgeçilmezimJ Bu leziz kurabiyeyi de bizi çaya çagıran Hatice Teyzeciğim yapmış. Kıyır kıyır… Kesinlikle deneyin. Hemen bayatlamaması da ayrı bir güzellikJ

Malzemeler

250 gram margarin
2 yemek kaşığı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ( küçük bardak)
1 çay bardağı şeker
1 paket kabartma tozu ve vanilya
Alabildiği kadar un

Elma harcı için
Yarım kg elma (3-4 tane)
3 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı çekilmiş fındık
1 tatlı kaşığı tarçın

Yapılışı

1)Öncelikle elma harcını hazırlıyoruz. Elmaların kabuklarını soyup rendeleyin ve 3 yemek kaşığı şeker ile suyunu çekene kadar pişirin.
2)Altını kapatınca fındık ve tarçını ekleyip karıştırın. Soğumaya bırakın.

3)Oda sıcaklığına gelmiş margarin ve sıvı yağı karıştırın.
4) İçine yoğurt, şeker, vanilyayı ve kabartma tozunu ekleyin.
5)Son olarak azar azar un ekleyip yoğurun. Kulak memesi kıvamına gelince hamuru 3 parçaya bölün.
6)Her bir parçayı yuvarlak olarak açın ve sekize bölün. (Üçgen şeklinde olacak) Her parçanın geniş kısmına elmalı harcı paylaştırın ve sarın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişiriniz. Servis yapacağınız zaman üzerine çay süzgeci ile pudra şekeri eleyiniz. Afiyet olsun!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder