KISIR TARİFİ
Malzemeler
2 su bardağı ince bulgur
Yarım çay bardağı zeytinyağı
2 tane soğan
1 domates
1 yemek kaşığı biber salçası
3 tane yeşil ince biber
1 tane kırmızı biber
5-6 tane yeşil soğan
1 limon
Nar ekşisi
4 diş sarımsak
1 tutam maydonoz (isteğe göre artırınız)
Nane
Karabiber
Tuz
Pul biber
Zeytinyağı
Yapılışı
1)Bulguru kaynamış su ile 2 kez yıkayıp suyu süzünüz. Ağzını
kapatıp dinlendirin.
2) Bu sırada soğanları küçük küçük doğrayın ve 2 diş
sarımsakla kavurun.
3)İçine küp küp doğradığınız domatesi ve salçayı ekleyerek
kavurmaya devam edin. 4)Kavurduğunuz soğanı kabaran bulgura ekleyiniz ve
güzelce yoğurunuz.
5)İnce ince doğradığınız
yeşil soğan, biberler, maydonoz ve sarımsağı ekleyin.
6) İstediğiniz miktarda baharatları ekleyin ve son olarak
bir limon suyunu ve nar ekşisini koyup karıştırınız. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder