27 Kasım 2015 Cuma

KISIR TARİFİ

                                                                     KISIR TARİFİ



Malzemeler

2 su bardağı ince bulgur
Yarım çay bardağı zeytinyağı
2 tane soğan
1 domates
1 yemek kaşığı biber salçası
3 tane yeşil ince biber
1 tane kırmızı biber
5-6 tane yeşil soğan
1 limon
Nar ekşisi
4 diş sarımsak
1 tutam maydonoz (isteğe göre artırınız)
Nane
Karabiber
Tuz
Pul biber
Zeytinyağı

Yapılışı

1)Bulguru kaynamış su ile 2 kez yıkayıp suyu süzünüz. Ağzını kapatıp dinlendirin.
2) Bu sırada soğanları küçük küçük doğrayın ve 2 diş sarımsakla kavurun.
3)İçine küp küp doğradığınız domatesi ve salçayı ekleyerek kavurmaya devam edin. 4)Kavurduğunuz soğanı kabaran bulgura ekleyiniz ve güzelce yoğurunuz.
 5)İnce ince doğradığınız yeşil soğan, biberler, maydonoz ve sarımsağı ekleyin.
6) İstediğiniz miktarda baharatları ekleyin ve son olarak bir limon suyunu ve nar ekşisini koyup karıştırınız. Afiyet olsun!





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder