26 Kasım 2014 Çarşamba

SÜRPRİZ KEK

SÜRPRİZ KEK

İçi hindistan cevizli kakaolu kek... Basit bir kakaolu kek deyip geçmeyin çünkü ısırınca farkı anlıyorsunuz :) Peçetedeki papatya mandal TEPEHOME /http://tepehome.com.tr/



Malzemeler

3 yumurta
3 kahve fincanı şeker
3 kahve fincanı un
1 kahve fincanı su
1 kahve fincanı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Hindistan cevizi topu için

1 çay bardağı pudra şekeri
2 cay bardağı hindistan cevizi (kıvama göre biraz az ya da çok olabilir. Elinizde şekil verebiliyorsanız kıvamı tutmuştur)
1 yumurta beyazı

Yapılışı

1) Öncelikle hindistan cevizi topunu hazırlayın. Tüm malzemeyi karıştırın ve küçük küçük toplar yapın.
2) Oda sıcaklığındaki yumurtayı ve şekeri mikserle çırpın.
3) Yağı, suyu, vanilyayı ekleyin ve çırpmaya devam edin.
4)Son olarak un ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın.
5) Fotoğraftaki gibi cupcake kağıdınıza bir yemek kaşığı kek harcı koyun, ortasına bir tane hindistan cevizi topu koyun ve tekrar üstüne bir yemek kaşığı kek harcı koyun.
6)Daha iyi şekil elde etmek için kek kapsüllerinizi silikon ya da metal kek kalıplarına koyunuz.
7) Önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişirin. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder